Mobilní rozhlas a ZmapujTo se propojili s novým projektem – více v reportáži ČT

30. března 2017

předchozím článku se dočtete, že Mobilní rozhlas integroval do své mobilní aplikace funkcionalitu ZmapujTo. Možnost kdykoliv a kdekoliv nahlásit předměty a nedostatky pomocí mobilního telefonu je oblíbená nejen mezi občany, ale čím dál více zajímá i média. Příkladem tohoto zaujetí je i nejnovější reportáž České televize.

A protože nahlašovat nepořádek je jen malou částí dobrého skutku, rozhodli jsme se v této reportáži zdůraznit propojení Mobilního rozhlasu a Zmapujto s dalším užitečným projektem. Mobilní rozhlas se totiž nedávno stal hlavním komunikačním partnerem Ukliďme Česko. Tato organizace letos již druhým rokem pořádá národní úklidovou akci, ve které se občané mohou podílet na uklizení nahlášeného i nenahlášeného nepořádku společně s městem nebo obcí.

fotka na blog

Občané tak mohou v průběhu celého roku nahlašovat nepořádek společně s jeho polohou pomocí fotohlášek ZmapujTo v aplikaci Mobilní rozhlas. Město nebo obec se může rozhodnout nepořádek uklízet průběžně, nebo jednou za čas zaznačit nepořádek to tras po okolí a pomocí Mobilního rozhlasu svolat občany na dobrovolnou akci Ukliďme Česko. Město nebo obec tak ušetří finanční prostředky, zapojí občany do dění v samosprávě a naučí občany větší zodpovědnosti za stav jejich okolí.


Související

Kontaktujte nás!