Horký tip: Při volbách zaregistrujete až stovky občanů najednou!

3. října 2016

Naše komunikační expertka Andrea Leová nelenila a hned po nástupu si pro naše obce a města připravila radu, jak upozornit občany na Mobilní rozhlas a získat jejich kontaktní údaje. To vše rychle, jednoduše a téměř bez práce.

K urnám pro registrační leták – volte nový styl komunikace!

Již příští víkend – 7. a 8. 10. 2016 čekají Českou republiku volby do senátu, do krajských zastupitelstev a v Brně dokonce i referendum o poloze Hlavního nádraží. Víte co to znamená? Velká část občanů bude tento víkend osobně přítomna přímo na obecním či městském úřadě a byla by škoda toho nevyužít pro sběr kontaktů. Jak na to?

registracni-letak-a-webKrok # 1: Připravte se

Stejnou přípravu jako věnuje volební komise volbám, zaměřte na sběr kontaktů. Vytiskněte registrační letáky, které máte od nás připravené (pokud ne, neváhejte nás kontaktovat, připravíme je) a dodejte je do volební místnosti společně s velkou zásobou propisovacích tužek. Druhou možností je umístit k volební místnosti počítač, kde se mohou občané zaregistrovat přímo ve webovém formuláři. Stačí, když u počítače bude zástupce obce, který občanům v případě potřeby poradí a pomůže s vyplněním.

IMG_20160205_134109Krok #2: Vysvětlujte

Všem zúčastněným vysvětlete, že žádost o vyplnění registračních letáků nelze považovat za obtěžování – naopak – většina občanů tuto akci jistě ocení a registrační leták vyplní. Jen tak je totiž budete moci informovat, když dojde ke krizové události, jako jsou přívalové deště, smog nebo například výpadek energie. Pokud občané vyplní i svůj e-mail a bydliště, mohou obdržet pozvánky na kulturní události nebo upozornění na čištění ulice.

vyplneny-ustrizek-registracniho-letakuKrok # 3: Vyberte to

Dobrá příprava, ani žádost o vyplnění ale sama o sobě nestačí. Jakmile totiž občané odejdou s letáčkem a příslibem jeho vyplnění domů, kontaktní údaje už se většinou na úřad nedostanou. Podle našich zkušeností je tedy zásadní trvat na vyplnění a odevzdání letáku přímo na místě.

Stačí se nechat inspirovat třemi jednoduchými kroky a Vaše procento registrovaných občanů se jistě zvedne.


Související

Kontaktujte nás!