Tým Mobilního rozhlasu posílila komunikační expertka

26. září 2016

Andrea Leová nastoupila do Neogenie na pozici komunikační expertky.  Bude starostům k dispozici na osobní školení, bude radit obcím a městům se sběrem kontaktů a celkově se starat o to, aby klienti byli s Mobilním rozhlasem co nejspokojenější a využívali co nejefektivněji všechny jeho funkce. Těm z Vás, kteří se s ní ještě nesetkali, Andreu i její náplň práce krátce představíme v dnešním rozhovoru.

1) Nově pracuješ v Neogenii na pozici „komunikační expertky“ Co tě na této pozici zaujalo?

Tato pozice je především výzva, která spojuje mnoho různých zaměření, kterými jsem dříve prošla. Je to naprosto nová pozice, takže je nutné od píky vytvořit její náplň, cíle a činnosti. Jsem ráda, že mám prostor být kreativní a můžu tvořit něco úplně nového. Navíc velmi dobře chápu, jak velký význam ve firmě představuje servis stávajícím klientům. Proto jsem tady.

2) Co bude tvá náplň práce a s čím můžeš pomoci zástupcům obcí?

Jako komunikační expert mám za úkol mnoho věcí. Primárně je to efektivní vedení starostů a zástupců obcí k tomu, aby byl Mobilní rozhlas v jejich obci co nejvíce rozšířený a co nejlépe využívaný. Moje pozice tedy zahrnuje plánování vývoje MR v jednotlivých městech, telefonickou podporu, osobní školení a první pomoc v případech, kdy se něco nedaří. Nové klienty vítám do služby, navádím je a dávám tipy, jak úspěšně začít. Mým denním chlebem jsou telefonáty se starosty, místostarosty a zastupiteli, sleduji statistiky, hledám extrémně aktivní i neaktivní obce a zjišťuji, jak a proč dělají různé věci. Od měst, kde už MR nějakou dobu je, sbírám zpětnou vazbu a případové studie nebo zajímavá využití Mobilního rozhlasu pro PR oddělení. Do budoucna mě čeká rozšiřování Mobilního rozhlasu do institucí, škol a školek. A o čem se bavím se starosty? Hlavně chválím, chválím a chválím! A kromě toho také občas lehce radím a hodně podporuji nové nápady a aktivitu ze strany obcí.

andrea-leova-nova-spojka-mezi-mobilnim-rozhlasem-a-starosty

 

3) Jak se díváš na Mobilní rozhlas a co je podle tebe jeho největším přínosem?

Mobilní rozhlas, ke kterému „komunikační expert“ spadá, je neskutečně pokrokový projekt, který může především pomáhat občanům měst víc, než si vůbec dokáží představit. Když dám příklad z posledních dnů: v pitné vodě celého města se objeví bakterie, které způsobují zažívací potíže. No není skvělé, když na to město upozorní včas SMSkou? Bohužel některá města tyto situace stále pouze vyhlásí obecním rozhlasem s minimálním dosahem anebo to vyvěsí na stránky města, kam se nikdo nedívá. Dalším příkladem je například MHD. V největší špičce se stane v centru města nehoda nebo výpadek a soupravy musí místo nehody objíždět. Cesta, která běžně zabere 15 minut, mi naposledy trvala hodinu! Kdyby někdo spěchal na schůzku nebo pro dítě do školky, pravděpodobně by to prostě nestihl. Víte, kolik zbytečných potíží si díky Mobilnímu rozhlasu lidé ušetří? Zakladatel projektu, Ondřej Švrček je navíc člověk, který skutečně tvoří službu primárně pro lidi a tak, aby byla co nejvíce užitečná. Proč nebýt součástí něčeho takového?

4) Co tě kvalifikuje pro tuto pozici? Máš už za sebou „komunikační kariéru“?

Myslím si, že co se týče komunikace, jsem na tom poměrně dobře. Několik let jsem pracovala při Filharmonii BM, potom také 3 roky v bance, kde se člověk naučí opravdu hodně. Poslední dva roky podnikám, což zahrnuje kromě práce s klienty také školení malých i velkých skupin, dobrou časovou organizaci nebo tvorbu workshopů a různých projektů. Jednu dobu jsem vedla cca 10 členný tým. Jsem vystudovaný pedagog a informatik, takže mám učitelské tendence pořád něco vysvětlovat. A to se mi na této pozici bude určitě hodit 🙂

andrea-krome-komunikace-se-starosty-take-zpiva-v-rockove-kapele

 

5) Nejen prací živ je člověk. Čím žiješ ty mimo práci?

Uf, no, pravda, že žiju především prací. Kromě Mobilního rozhlasu stále podnikám a pracuji pro Mary Kay. Moje druhá láska (hned po příteli) je hudba. Zpívám v rockovo-metalové kapele Free Fall. Loni jsme hráli například na Masters of Rock nebo jeli celorepublikové turné s kapelou Citron. Navzdory tvrdému žánru si ale vychutnám klasiku, sborové skladby nebo a cappella uskupení. Bohužel do výtvarného umění nebo sportu mi nebylo naděleno, takže holt budu muset zpívat do konce života. 😀

Naši komunikační expertku Andreu Leovou můžete kontaktovat na emailu andrea.leova@neogenia.cz, nebo na telefonu 722 722 377.


Související

Kontaktujte nás!