Zábřeh zavádí chytrou komunikaci, jde příkladem dalším městům

26. března 2018

Zábřeh se zařadil mezi chytře komunikující města. Svůj starý AIS systém se město rozhodlo nahradit službou Mobilní rozhlas. Zavedením nového systému Zábřeh pokračuje ve zlepšování informačních služeb občanům.

V Zábřeze se snažíme maximálně využít možnosti moderní techniky pro komunikaci s občany. Primárně jsme hledali aplikaci umožňující občanům hlášení závad. Mobilní rozhlas je ideální kombinací jak občany informovat a zároveň je zapojit,“ vysvětluje Lucie Mahdalová, mediální koordinátorka města Zábřeh.

Město doposud s občany komunikovalo především prostřednictvím elektronické úřední desky, tištěného zpravodaje nebo přes webové stránky a sociální sítě.

Od systému si slibujeme efektivnější komunikaci s občany. Otevírají se nám nové možnosti. Můžeme občanům zasílat pozvánky a informace od místních kulturních i sportovních organizací, uzavírky komunikací můžeme doplnit o přehlednou mapku nebo můžeme oslovit jen skupinu vybraných občanů,“ dodává Mahdalová.

Přestože Mobilní rozhlas funguje v Zábřehu teprve krátce, již teď je v systému registrováno bezmála 780 občanů.

Stejně jako i v jiných městech je u nás na prvním místě komunikace krizová. Krátká důležitá oznámení budeme zasílat formou SMS zpráv. Pro další informace a pozvánky budeme upřednostňovat e-mailovou formu komunikace,“ uzavírá Mahdalová.

Město má pečlivě promyšlený postup, jak službu srozumitelně představí občanům. O Mobilním rozhlasu se obyvatelé dozvědí nejen z webových stránek a zpravodaje města. Informace o zavedení platformy se postupně objeví také na sociálních sítích, letácích, plakátech nebo třeba na plátně zábřežského kina před promítáním filmů.

Zábřeh se zavedením Mobilního rozhlasu zařadí mezi města, která chtějí být blíže svým občanům a komunikují s nimi chytře. Díky tomu bude mít každý obyvatel Zábřehu aktuální informace z města na dosah ruky.

A co vy? Také zvažujete zavedení Mobilního rozhlasu, aby se vaši občané cítili ještě více informovaní? Ozvěte se nám, rádi vám pomůžeme.


Související

Kontaktujte nás!