V systému přibyly nadskupiny a městské části!

20. února 2017

Na Váš návrh přibyly v systému další funkcionality. Skupiny si nyní budete moci seskupit do nadřazených celků, které jsme pro jednoduchost pojmenovali „nadskupiny“. Pokud tedy máte v obci vytvořených několik sportovních kroužků a skupin jako například fotbalisté, hokejisté, mládež, sportovní fanoušci atd. a budete je chtít oslovit všechny najednou, stačí v odesílači vybrat nadskupinu „sport“ a máte hotovo.

 

Výstřiže vytvoření ulic a čtvrtík

 

Podobně fungují „městské části“, což jsou nadskupiny pro ulice. Často se totiž stává, že obec nebo město chce upozornit občany, že v některé čtvrti nebo části obce vypadl proud, nepoteče voda, nebo proběhne čištění ulic. Do této chvíle museli administrátoři systému pracně vybírat jednotlivé ulice, kterých se zpráva týkala. Díky nadskupinám (oblastem), si nově mohou vytvořit čtvrti a zařadit do nich příslušné ulice. Zprávu pak odešlou jediným kliknutím na všechny ulice zařazené k vybrané oblasti.

 

výpis čtvrtí

 

Nenechte se omezovat legislativně danými územními celky, v reorganizaci adresáře se fantazii meze nekladou. Městská část může být jakákoliv oblast, pod kterou se řadí část ulic. Pokud se u vás v obci ustálily zóny „před řekou“ a „za řekou“, „horňáci“ a „dolňáci“, „chatařská oblast“ nebo třeba „Beverly Hills“ směle jim vytvořte nadskupinu. Čím povědoměji si územní celky pojmenujete, tím lépe se Vám budou v odesílači hledat.

 

vytvoření skupiny

 

Nově bude snazší i orientace ve skupinách. Víme, že většina obcí začíná s pár základními skupinami, ale postupem času se jejich arzenál skupin rozrůstá do několika desítek a najít tu správnou pak může být nadlidský úkol. Když budete nyní zakládat nadskupinu a budete do ní chtít vložit jednotlivé skupiny, stačí kliknout na první písmeno a zobrazí se všechny skupiny, které tím písmenem začínají. Můžete tak jednoduše vybrat a přiřadit skupiny do nadskupin a lépe si tak zorganizovat celý adresář.

 

unnamed (1)

 

PS: Funkcionalita skupin a nadskupin bude báječně fungovat i pro školy a spolky, takže pokud máte v obci nebo městě instituci, která nadšeně vyhlíží Mobilní rozhlas, neváhejte se ozvat.


Související

Kontaktujte nás!