Systém doplňkové výstrahy občanů (SDVO) bude před nebezpečím varovat občany Jihomoravského kraje

3. února 2020

Systém doplňkové výstrahy občanů (SDVO), který vznikl propojením Mobilního Rozhlasu a Aplikace Záchranka, nyní bude před nenadálým nebezpečím varovat občany v celém Jihomoravském kraji! SDVO tak bude součástí krizové komunikace právě v kraji, ve kterém celý projekt vznikl.

SDVO v praxi

SDVO bude v rámci kraje při krizových situacích varovat občany, kteří mají staženou aplikaci Záchranka a občany zaregistrované v platformě Mobilní Rozhlas (pokud jsou občany samospráv Jihomoravského kraje, které Mobilní Rozhlas využívají). V případě krizových událostí jako jsou požáry, kontaminace pitných zdrojů nebo povodně systém prostřednictvím push notifikace a e-mailu varuje všechny občany, kteří se v době krizové události nachází v oblasti a mají staženou aplikaci Záchranka nebo Mobilní Rozhlas / Zlepšeme Česko.

Systém může efektivně varovat zaregistrované občany, kteří si nastavili odběr krizových zpráv ze zasažené oblasti. Důležitá zpráva o krizové situaci se k nim dostane tedy i v případě, že se v oblasti zrovna nenachází a jsou například v práci, na dovolené, nákupech či dokonce mimo ČR.

„Právě při velkých krizových situacích je linka 155 výrazně přetížená. Pokud ale člověk obdrží push notifikaci s informací o události včetně toho, jak se má chovat, navíc s odkazem na krizový portál města nebo kraje, může se problematickému místu vyhnout,“ říká Jana Kubalová, náměstkyně pro krizovou připravenost a vzdělávání ZZS Jihomoravského kraje.

Chcete zjistit více o možnostech SDVO? Navštivte naše stránky a zjistěte, jak může projekt v případě krizové komunikace pomoci i vaší samosprávě.


Související

Kontaktujte nás!