Rozhraní Mobilního rozhlasu doplnil intuitivní e-mailový odesílač

4. října 2016

SMS zprávy už se mezi obcemi stávají jasnou volbou pro krizové situace, mimořádné informace nebo krátká sdělení vysoké důležitosti. Ale jak informovat o každodenních událostech jako jsou pozvánky na kulturní akce, poslat fotogalerie z již proběhlých událostí nebo reporty z aktivit zastupitelstva?

Informace, které stejně sdělujete občanům na svém webu a kde většina z vytvořených článků a galerií zůstává bez povšimnutí, můžete nyní jednoduše a téměř zdarma předat občanům přímo do telefonu a počítače pomocí našeho e-mailového odesílače. Zvýšíte tak nejen informovanost občanů, ale i návštěvnost Vašeho obecního webu.

Až 10x efektivnější než komerční e-maily

E-mail asi není třeba představovat, každému z nás jich chodí denně desítky a většina z nich putuje rovnou do koše. V případě e-mailů z obce se ale nebude jednat o nevyžádanou poštu – naopak.

Vy můžete občanům posílat velmi relevantní, aktuální a zajímavé informace z jejich bydliště. Díky tomu, že si občané informace o obecním dění sami vyžádali je úspěšnost jejich přijetí opravdu vysoká. Dle našich zkušeností tyto zprávy otevře až 60% příjemců, což je téměř 10x více než u marketingových e-mailů. Pojďme se nyní podívat na jednotlivé funkce mailingu Mobilního rozhlasu.

mailovy-odesilac-do-aktuality-novy

#1 Moderní a uživatelsky přívětivý odesílač

Stejně jako u ostatních částí našeho systému i u e-mailového odesílače jsme kladli důraz především na použitelnost. E-mailových systému totiž existuje celá řada, ale buď jsou extrémně složité na ovládání, nebo jim naopak chybí základní funkce jako například náhled, nebo statistiky. Náš odesílač byl naopak navržen přímo pro starosty.

V praxi to znamená, že každá obec bude mít v systému již připravenou svou hlavičku i patičku e-mailu, aby všechny obecní zprávy působily uceleným a profesionálním dojmem. Obsah e-mailu si naopak můžete měnit podle svého uvážení. V odesílači jsou připraveny jednotlivé prvky jako například nadpis, fotografie, galerie nebo tlačítko. Na vás už bude pouze změnit texty, nahrát příslušné fotky a před odesláním si prohlédnout své dílo v náhledu.

mailing-statistiky

#2 Jasné a přehledné statistiky

Ihned po odeslání e-mailové rozesílky se můžete v systému přepnout do záložky Statistiky a podívat se, jak si váš e-mail vede. Dorazil všem příjemcům, nebo jsou některé e-mailové adresy zahlcené poštou či nefunkční? V jakou denní dobu občané zprávu nejčastěji otevírají? Pro příště můžete naplánovat e-mail tak, aby příjemcům dorazil v ideální čas.

Ze statistik také zjistíte, jestli vaši občané čtou obecní e-mail spíše na počítači, na tabletu nebo na mobilu, kterého e-mailového klienta používají. Zkrátka na jediné stránce uvidíte přehledně vypsaná všechna důležitá čísla a grafy, díky kterým můžete svoje e-maily neustále zdokonalovat tak, aby byly pro vaše občany co nejužitečnější.

pocet-kliknuti-na-odkaz

#3 Přehledy prokliků

Úspěšný e-mail je možné hodnotit podle dvou nejdůležitějších parametrů. Tím prvním je počet příjemců, kteří e-mail otevřeli – takzvaný open rate. Tím druhým je počet příjemců, kteří klikli na některý z odkazů v mailu a splnili tedy cíl, se kterým byl e-mail posílaný. Tímto odkazem může být například otevření přílohy, prohlédnutí galerie, nebo přečtení celého článku na webu obce.

Jak ale zjistíte, kteří příjemci na odkazy klikli a na který z nich klikali nejvíce? S Mobilním rozhlasem to zjistíte snadno. Součástí statistik každé rozesílky je totiž i náhled e-mailu s počtem prokliků. Snadno tak zjistíte, že občané klikají častěji na tlačítka než na fotky, nebo že nejvíce z nich zajímá první odkaz v mailu. Podle těchto zjištění pak můžete vyladit další rozesílky a své nejdůležitější sdělení napsat tak, aby ho občané zaručeně nepřehlédli.

kontakty-pro-mailing-obcanum

Získejte e-maily na občany!

Tím, že jsou e-maily téměř zdarma a nejsou limitovány počtem znaků stejně jako SMS, přinesou jistě nové možnosti komunikace s občany. Předpokladem pro jejich úspěšné využívání jsou ale stejně jako u SMSek platné a úplné kontaktní údaje. Ne všichni občané totiž při registraci vyplnili svůj e-mail. Ale žádný strach. Připravili jsme pro Vás SMS zprávu, díky které občanům snadno připomenete možnost jejich kontaktní údaje doplnit. Tento text stačí zkopírovat do SMS odesílače, nahradit červenou část názvem své obce bez diakritiky a rozposlat na všechny kontakty v adresáři. Tak budou mít všichni občané možnost zkontrolovat a doplnit svůj e-mail. Vy si tak můžete být jistí, že e-maily skutečně dorazí všem občanům, kteří o ně mají zájem.


MR_prezentace_launch_QCM-9Vazeni obcane, nove Vas budeme informovat i pomoci e-mailu. Prosim, zkontrolujte a pripadne doplnte sve kontaktni udaje na obec.mobilnirozhlas.cz Dekujeme.


Související

Kontaktujte nás!