Regionpress.cz: Boskovice zahajují provoz Mobilního Rozhlasu

22. února 2017

Boskovice * Nový krok směrem k informovanosti občanů zahájilo město Boskovice. Od prvního února mohou důležité informace získávat za pomoci mobilního rozhlasu, přímo do svého e-mailu či mobilního telefonu. Součástí zdarma přístupného programu jsou i některá zajímavá vylepšení.


Pro vedení města se mobilní rozhlas stává dalším nástrojem pro komunikaci s občany. Tu zajišťují kromě veřejných jednání například Radniční listy či Boskovický zpravodaj. „Od února roku 2014 aktivně využíváme profil na sociálních sítích Facebook, v roce 2015 pak přibyly aplikace Diskuzní fórum a Otázky na vedení města na webových stránkách,“ doplnil mluvčí boskovické radnice Jaroslav Parma. V minulém roce se radní rozhodli zakoupit i program mobilního rozhlasu, který je po vylepšení a zaškolení obsluhy od prvního února plně k dispozici.


„Jedná se o komunikační bránu, díky které je možné občanům poslat hromadné SMS zprávy, hlasové zprávy, e-maily i zprávy do mobilní aplikace a současně od nich získat i zpětnou vazbu. Mobilní rozhlas je určen pro všechny, kteří chtějí, aby s ním jejich město komunikovalo moderně, přímo a měli možnost se vyjádřit k aktuálnímu dění,“ pokračoval Parma. Pro občany je jedinou podmínkou bezplatná registrace. Pro plné využití je třeba v registraci uvést telefonní číslo, adresu bydliště a e-mailovou adresu. „Tyto údaje jsou potřebné pro to, abychom mohli posílat jen ty informace, které se dané osoby skutečně týkají. Například při přerušení dodávky vody, elektrické energie či například změny svozu odpadů,“ ujistil Parma, který dodal, že k využití služby není nutné vlastnit smartphone či jiné mobilní zařízení jako tablet nebo notebook, ale stačí i klasický tlačítkový telefon či počítač s připojením na internet.


Související

Kontaktujte nás!