Prvnízprávy.cz: Město Frenštát pod Radhoštěm nabízí nový způsob informování občanů

9. září 2017

Město Frenštát pod Radhoštěm nabízí svým občanům novou formu komunikace. Jedná se o platformu Mobilní Rozhlas.

Díky ní mohou být občané cíleně informováni o aktuálním dění pomocí několika komunikačních kanálů – SMS zpráv, hlasových zpráv, e-mailů či zpráv do mobilní aplikace. Získají tak přiměřeně situaci širokou škálu informací od odstávek energií, uzavírek silnic, přes pozvánky na kulturní a sportovní akce, až po pozvánky na veřejná jednání nebo splatnosti poplatků. Služba je pro občany města zcela zdarma.

Výhodou pro občany je, že si sami zvolí skupinu informací a zpráv, které chtějí dostávat. Stejně tak při registraci uvedením telefonního čísla nebo e-mailu, nejlépe pak obou, mohou ovlivnit způsob, kterým jim zprávy budou zasílány. Výjimkou jsou tzv. „krizové informace“ týkající se situací jako například povodně a jiné akutní hrozby, které budou rozesílány všem registrovaným.

V této chvíli nabízí město 8 skupin informací – krizové informace, informace z úřadu, kulturní akce, sportovní akce, informace pro rodiny s dětmi, informace pro seniory, veřejná jednání a zpětná vazba. Navíc každá zpráva může být cílena i podle bydliště, takže třeba zprávy o uzavírkách, haváriích či čištění ulic obdrží pouze občané, kterých se budou týkat.

Mobilní rozhlas nabízí také unikátní možnost tzv. hlasových referend. Jedná se o krátký dotazník, který formou klasického hovoru může být zaslán do mobilních telefonů registrovaných uživatelů Mobilního rozhlasu. Občané pak mohou na otázky odpovědět jednoduše stiskem klávesy. Město tím velmi rychle získá zpětnou vazbu a názor občanů.

Platforma nabízí také komunikační kanál zaměřený i na mladší generaci a tím je aplikace Mobilní rozhlas pro tzv. „chytré telefony“. Kromě zasílaných informací tam uživatelé aplikace v blízké budoucnosti naleznou i kontakty na úřady, tipy na výlety, ale i nejdůležitější tísňové linky, takže mohou v případě nenadálých událostí okamžitě zavolat záchrannou službu, hasiče či policii.

Naopak občané mohou prostřednictvím aplikace Mobilního rozhlasu sekce Fotohlášky Zmapujto upozornit na nedostatky a závady ve městě. Stačí vyfotit problémové místo, např. poškozenou lavičku, nesvítící lampu, černou skládku, označit a odeslat. Tuto informaci pak obdrží konkrétní pracovník města a může se postarat o nápravu. Zájemci se mohou registrovat prostřednictvím webových stránek města.



Související

Kontaktujte nás!