Pro města a obce: Chytrá obecní komunikace se stává nepostradatelnou součástí řízení samospráv

4. září 2019

Chytrá obecní komunikace se v ČR stává běžným doplňkem a rozšířením standardních komunikačních nástrojů samospráv. Kromě toho, že úřadům šetří čas i peníze, více zapojuje obyvatele do dění a zkvalitňuje jejich životy. Důležitou součástí chytré komunikace je také budování unikátní infrastruktury smart kontaktů, která s rozvojem informačních technologií bude využitelná i v budoucnosti.

Jde o koncepční řesení

Modernizace obecní komunikace je nejen přínosná, ale také nevyhnutelná. Od roku 2022 Evropská unie nařizuje všem členským státům zavedení systému nazvaného Reverse 112, který ukládá členským státům povinnost během krize s občany komunikovat prostřednictvím tzv. lokalizačních SMS. Smart komunikace však neznamená pouze odesílat SMS v případě krizové situace. Jde o koncepční řešení komunikačních potřeb měst a obcí, které umožní oboustrannou komunikaci s občany.

Na výběru dodavatele záleží!
Při výběru dodavatele systému pro smart komunikaci je kromě cen důležité porovnat také komplexnost řešení, spolehlivost technologií a zkušenosti dodavatele. V neposlední řadě je také vhodné ověřit si spokojenost samospráv a občanů, kteří systém používají.


Související

Kontaktujte nás!