Obchodník Dušan: Mobilní rozhlas dává smysl nejen mně, ale hlavně starostům

7. listopadu 2016

Dušan byl obchodníkem Mobilního rozhlasu už v době, kdy jsme ho poprvé představili na Dnu malých obcí a ukazovali prvním nadšeným starostům hlasové zprávy a komunikační scénáře. Od té doby jsme ušli velký kus cesty a Dušan byl u toho. Část úprav systému i materiálů totiž vzniká právě na základě zpětné vazby, kterou náš tým obchodních zástupců získává přímo v terénu od starostů a zastupitelů. Dnes jsme se rozhodli Dušana vyzpovídat a zjistit jeho názor na Mobilní rozhlas i obchodní řemeslo.

Jsi obchodní veterán, co tě zaujalo právě na Mobilním rozhlasu?

Především unikátnost systému. Mobilní rozhlas dává smysl nejen mně, ale hlavně starostům. Myšlenka spojit nejběžnější komunikační nástroje do jednoho systému s jedním adresářem je totiž geniální a prodávání tak dobrého systému je radost.

Jak obce reagují na nabídku Mobilního rozhlasu?

Jsou nadšení. Chápou potřebu moderní komunikace a Mobilní rozhlas považují za skvělé a komplexní řešení. Většina zastupitelů si uvědomuje, že už není otázkou, jestli jejich obec zavede moderní komunikační systém, ale kdy. Většina obchodních schůzek už tedy není o tom, dokázat jim užitečnost této platformy, ale usnadnit jim její zavedení.

S jakými otázkami se nejčastěji setkáváš a co na ně odpovídáš?

Otázky se většinou točí kolem ceny. Starostové ale bývají mile překvapení, že částka za pořízení Mobilního rozhlasu je jen zlomek toho, co stojí jiná, neefektivní řešení. Stále více zaznívají i dotazy na to, kdo už Mobilní rozhlas má zavedený a jsem rád, že můžu jmenovat čím dál více měst a obcí. Jen už jich je tolik, že si to nezvládám pamatovat…  🙂

V poslední době jsme přesáhli milník 100 klientů Mobilního rozhlasu. Na získání kterého města nebo obce jsi nejvíce hrdý?

Jsem hrdý na všechny získaná města a obce, protože vím, že zavedením Mobilního rozhlasu starostové zkvalitnili informovanost a komunikaci s občany. V poslední době jsem asi nejvíce hrdý na město Orlová a Litoměřice. V Orlové, stejně jako v každém větším městě, totiž nejsou důležití jen nadšení zástupci města. Zavedení nového systému je otázkou měsíců domlouvání, hlasování, úprav a schvalování. Získání každého takového města tedy beru jako velkou výhru. V Litoměřicích si sám pan tajemník uvědomil možnost využití hlasových zpráv pro zrakově postižené občany. Vždycky rád vidím, když si zástupci měst a obcí okamžitě dokáží představit užitek právě ve své samosprávě. V tuto chvíli mě ale čekají ještě větší výzvy, které když dopadnou dobře, budu na sebe obrovsky hrdý.

Část každého týdne trávíš na cestách. Baví tě cestování po České republice? Které město máš nejraději?

Řízení přímo zbožňuju, a proto si i dlouhé cesty vychutnávám. A cestování po ČR je super, dostanu se na místa, která jsem ještě nenavštívil, i když je to jen na krátkou chvíli a čas trávím hlavně na radnicích a úřadech. Jsou města, ke kterým mám i osobnější vztah, ale vede určitě Brno.

kdyz-ma-volno-travi-cas-s-rodinou

Co děláš, když máš volno? Využíváš své obchodní dovednosti i v běžném životě?

Věnuji se především rodině. Mám dvě děti, se kterými podnikáme různé výlety. Tím, že cestuji, se doma moc neohřeju a pak se to rodině snažím vynahradit pestrým programem o víkendu. Když mi trochu volna zbyde, rád jedu na kolo nebo se sejdu s přáteli. Schopnosti argumentace samozřejmě využívám i v každodenním životě – při jednání s jinými obchodníky, na úřadech, ale i v diskuzích u piva. Kombinace selského uvažování a logické argumentace je totiž nepřekonatelná a už mi pomohla vyřešit nespočet situací.


Související

Kontaktujte nás!