Mobilní rozhlas pomohl uklidit Česko

23. dubna 2018

Od hlavního úklidového dne akce Ukliďme Česko uplynulo již více než dva týdny a je na čase ohlédnout se za letošním ročníkem jarní části úklidu.

Více než 76 000 dobrovolníků se zúčastnilo jarního úklidu akce Ukliďme Česko, v rámci kterého se vysbíralo 1 031 tun odpadu na 1 928 místech v České republice. Na zbytek jara je naplánováno ještě přes 650 úklidů a další přibývají.

Nejmodernější organizace úklidů

Systém Mobilní rozhlas je komunikačním partnerem celé akce. Pomohl jak s organizací dobrovolníků, tak i s finálním vyhodnocením výsledků celé úklidové akce. Systém umožnil získat přesná čísla a statistiky jednotlivých úklidových akcí v reálném čase na téměř dvou tisícovkách míst v celém Česku.

Také letos jsme využili k organizaci akce moderních nástrojů pro chytrou komunikaci, které v České republice využívá stále více obcí. Systém Mobilní rozhlas nám pomohl s informováním účastníků a pomohl nám od nich získat v reálném čase výsledky jejich úsilí. Česká úklidová akce se tak může v globálním měřítku chlubit tou nejmodernější organizací, která by měla být příkladem i pro úklidy v ostatních zemích,“ uvádí za pořadatele akce Miroslav Kubásek.

Čísla rostou na všech frontách

I díky systému Mobilní rozhlas tak akce Ukliďme Česko přitáhla o zhruba 10 % dobrovolníků více, než na jaře loňského roku. V médiích doposud vyšlo o akci Ukliďme Česko 653 článků a tento počet neustále roste. To je obrovský úspěch ve srovnání s rokem minulým, kdy jich za celý rok vyšlo 712. Je zřejmé, že chytrá komunikace je v Česku na vzestupu.

Ať už jde o organizování a vyhodnocování úklidů nebo lepší informovanost občanů, města a obce vsázejí na chytrou komunikaci především pro její rychlost, přesné zacílení a prokazatelně spolehlivou měřitelnost.

To potvrzují i data neziskové organizace AMKOS, která uvádí že chytrou komunikaci v současnosti využívá zhruba desetina měst a obcí, přičemž toto číslo bude v roce 2018 i nadále výrazně růst. Chytrou obecní komunikaci v Česku přijímá již každý 14. občan.

Chystáme zbrusu novou aplikaci

Mobilní rozhlas navíc chystá novou verzi aplikace, která pomůže s organizací a sběrem dat pro podzimní termín úklidové akce s globálním přesahem. Ta letos proběhne v sobotu 15. září ve 128 zemích po celém světě a bude se tak pravděpodobně jednat o největší dobrovolnickou akci v historii.

Jsme rádi, že můžeme být s Mobilním rozhlasem u toho a držíme palce organizátorům i dobrovolníkům i nadále.


Související

Kontaktujte nás!