Které obce a města v srpnu zabodovaly v komunikaci se svými občany?

9. září 2019

Už více než 500 českých samospráv se svými občany komunikuje moderně přes Mobilní Rozhlas. Nesmírně nás těší, že města a obce po celé ČR začínají chápat důležitost chytré komunikace a zapojují své občany do dění. Ještě víc nás ale těší sledovat konkrétní případy, kdy samosprávy využívají Mobilní Rozhlas pro dobrou věc a zlepšují tak životy lidí. Proto jsme se rozhodli každý měsíc vyhlásit 4 samosprávy, které se systémem ukázkově pracují a inspirovat ostatní.


1. místo: Kozomín

První místo za komunikaci v srpnu získává obec Kozomín. Tato obec hned v prvním měsíci po zavedení Mobilního Rozhlasu vybrala kontakty na úctyhodných 23 % obyvatel, což představuje zhruba 50% pokrytí aktivních voličů.

Za tento skvělý výkon obec odměňujeme kreditem na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 


2. místo: Příbor

Mobilní Rozhlas je přínosný nejen pro efektivní komunikaci města a jeho obyvatel, ale také pro komunikaci mezi školy a rodiči. Tak to vnímá i město Příbor a v srpnu do ekosystému Mobilního Rozhlasu zapojilo také dvě mateřské školy. Příborští rodiče tak začnou dostávat důležité informace jako jsou připomínky nebo změny přímo do jejich telefonu a budou tak více zapojeni do dění ve školkách. 

Město Příbor od nás získává kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 


TIP PRO SAMOSPRÁVY: Zapojte školy a spolky do chytré komunikace

Jen dobře informovaný rodič může ocenit práci učitelů i trenérů. Zajistěte nejmodernější systém komunikace také pro vaše školy, školky či spolky.

Jaké jsou ohlasy zřizovatelů, učitelů i rodičů? Pusťte si video o přínosech Mobilního Rozhlasu ve školkách:


3. místo: Starý Plzenec

Za komunikaci v srpnu obsadil 3. místo Starý Plzenec. Kromě pořádání ankety pro získání názorů občanů ohledně nabídky služeb ve městě oceňujeme perfektní přístup při odklízení škod po přívalových deštích. Město pomocí Mobilního Rozhlasu a aplikace Mobilní Rozhlas/Zlepšeme Česko vyzvalo občany k nahlášení postižených míst a zefektivnilo tak odklizení nepořádku.

Město Starý Plzenec od nás získává kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 

Náhled e-mailu

Vítěz v řešení občanských podnětů: Praha 10

Praze 10 se v srpnu podařilo úspěšně vyřešit 79 ze celkových 106 nahlášených podnětů od občanů. Kromě nepořádku v ulicích, černých skládek a nesvítícího osvětlení Praha 10 odklidila také několik autovraků, které v ulicích překážely i několik let. 

Tato městská část Prahy je vyjímečná nejen vysokým počtem nahlášených a vyřešených podnětů, ale také ukázkovou komunikací ohledně podnětů směrem k občanům. K vyřešeným podnětům správci přidávají komentář včetně fotografie vyřešeného podnětu.

Praha 10 od nás získává kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 


Náhled sekce Podněty od občanů
Odklizená černá skládka
Úprava zelené plochy

Související

Kontaktujte nás!