Které obce a města v říjnu zabodovaly v komunikaci se svými občany?

11. listopadu 2019

Už více než 500 českých samospráv se svými občany komunikuje moderně přes Mobilní Rozhlas. Nesmírně nás těší, že města a obce po celé ČR začínají chápat důležitost chytré komunikace a zapojují své občany do dění. Ještě víc nás ale těší sledovat konkrétní případy, kdy samosprávy využívají Mobilní Rozhlas pro dobrou věc a zlepšují tak životy lidí. Proto jsme se rozhodli každý měsíc vyhlásit 4 samosprávy, které se systémem ukázkově pracují a inspirovat ostatní.

1. místo: Jirkov

První místo udělujeme městu Jirkov za zapojení škol a školek do SMART komunikace. Díky vzájemné spolupráci města a příspěvkových organizací nyní využívají Mobilní Rozhlas všechny základní školy v Jirkově i mateřská škola s deseti odloučenými pracovišti. Příspěvkové organizace nejenže využívají jednotný systém moderní komunikace, ale zároveň ukázaly, jak mohou samosprávy a příspěvkové organizace efektivně spolupracovat!

Za tento skvělý výkon obec odměňujeme kreditem na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 


TIP PRO SAMOSPRÁVY: Zapojte školy a spolky do chytré komunikace

Jen dobře informovaný rodič může ocenit práci učitelů i trenérů. Zajistěte nejmodernější systém komunikace také pro vaše školy, školky či spolky.

Jaké jsou ohlasy zřizovatelů, učitelů i rodičů? Pusťte si video o přínosech Mobilního Rozhlasu ve školkách:

2. místo: Ptice

Druhé místo udělujeme obci Ptice za skvělou práci s online anketami! Jelikož obec hodlá pro své občany postavit polyfunkční dům, potřebuje, aby jeho prostory co nejlépe vyhovovaly potřebám a nárokům obyvatel. Obec proto využila online anket Mobilního Rozhlasu. A výsledek? Obci se podařilo získat odpovědi od 107 validních respondentů, což je při počtu pouhých 320 domácností třetina celé obce!

Za efektivní a propracované využití online anket odměňujeme obec Ptice kreditem na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč.


TIP PRO SAMOSPRÁVY: Zapojte Vaše občany prostřednictvím online anket a participativních rozpočtů

S anketami Mobilního Rozhlasu máte v rukou jedinečný nástroj na získání názorů občanů a na tvorbu participativních rozpočtů, jejichž obliba v Česku stále roste. Atraktivní vzhled, rychlé vyhodnocení a široké oslovení veřejnosti. To a mnohem víc je nástroj, který získá to nejdůležitější pro řízení Vaší samosprávy – názory občanů. Využijte tohoto řešení i vy a zjistěte více.


3. místo: Znojmo

Odtažené auto kvůli zapomenutému na blokové čištění? To se ve Znojmě stane málokomu. Město v říjnu využilo hned několikrát rozeslání hromadných SMS, které občany upozorňovaly na nutnost přeparkování auta kvůli blokovému čištění. Díky této funkci město dokázalo efektivně oslovit obyvatele podle jejich místa bydliště a jednoduchou formou upevnit vztahy s občany.

Za moderní upozornění na blokové čištění i za vděčné obyvatele posíláme městu Znojmo kredit na SMS hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč.


Vítěz v řešení občanských podnětů: Praha 5

Praze 5 se v říjnu podařilo úspěšně vyřešit 74 ze celkových 76 nahlášených podnětů od občanů! Kromě nepořádku v ulicích, rozbitých chodníků a nesvítícího osvětlení se Praze 5 podařilo odklidit neuvěřitelných 13 černých skládek!

Praha 5 od nás získává kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 


TIP PRO SAMOSPRÁVY: Naučte se pracovat s podněty a využijte výhody GeoParticipace

Víte, že efektivní práce s podněty od občanů může Vašemu městu přinést úspory do rozpočtu a zlepšovat Vaše vztahy s občany? Je nám ctí Vám oznámit, že Mobilní Rozhlas získal akreditaci od Ministerstva vnitra ČR na vzdělávací kurz pro rozšíření dovedností úředníků. Tímto bychom Vás rádi pozvali na naše akreditované školení GeoParticipace pro efektivní výkon správních činností úřadů. 


Související

Kontaktujte nás!