Které obce a města v listopadu zabodovaly v komunikaci se svými občany?

5. prosince 2019

Už více než 500 českých samospráv se svými občany komunikuje moderně přes Mobilní Rozhlas. Nesmírně nás těší, že města a obce po celé ČR začínají chápat důležitost chytré komunikace a zapojují své občany do dění. Ještě víc nás ale těší sledovat konkrétní případy, kdy samosprávy využívají Mobilní Rozhlas pro dobrou věc a zlepšují tak životy lidí. Proto jsme se rozhodli každý měsíc vyhlásit 4 samosprávy, které se systémem ukázkově pracují a inspirovat ostatní.


1. místo: Kolín

První místo za měsíc listopad udělujeme městu Kolín. Prvenství si Kolín získal díky skvělé komunikaci s občany prostřednictvím aplikace Mobilní Rozhlas, propracovaných newsletterů a v neposlední řadě za využití anonymní ankety Za bezpečný Kolín. Díky anketě město efektivně získalo cenné podněty od občanů přímo z terénu, což je při prevenci kriminality klíčové, a zároveň skvěle zapracovalo na začlenění obyvatel do rozhodování o jejich vlastním městě.

Za dobře odvedenou práci město odměňujeme kreditem na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 


TIP PRO SAMOSPRÁVY: Zapojte Vaše občany prostřednictvím online anket a participativních rozpočtů

S anketami Mobilního Rozhlasu máte v rukou jedinečný nástroj na získání názorů občanů a na tvorbu participativních rozpočtů, jejichž obliba v Česku stále roste. Atraktivní vzhled, rychlé vyhodnocení a široké oslovení veřejnosti pomáhají získávat názory od občanů rychlou a efektivní cestou. Zjistěte více.


2. místo: Rýmařov

Druhé místo udělujeme obci Rýmařov za skvělou e-mailovou komunikaci. Rýmařov rozesílá na týdenní bázi propracované e-maily, které zahrnují zprávy o kulturních událostech, novinky z radnice i další důležité aktuality. Dobře zpracované e-maily pomáhají oslovit širší veřejnost, zvyšují návštěvnost akcí ve městě či obci a díky uživatelské nenáročnosti šetří čas i peníze samospráv.

Za efektivní a propracované využití e-mailové komunikace odměňujeme město Rýmařov kreditem na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč.


TIP PRO SAMOSPRÁVY: Jak na atraktivní e-mailové rozesílky?

Kvalitní a propracovaná e-mailová komunikace pomáhá nejen k efektivní komunikaci, její snadné využití může skvěle doplnit tištěné zpravodaje a tím samosprávám ušetřit mnoho peněz. Inspirujte se e-maily od měst jako Most nebo Znojmo.


3. místo: Karlštejn

Třetí místo získává Karlštejn, a to za včasné informování obyvatel o znečištění pitné vody. Karlštejnská samospráva své občany pravidelně informovala nejen o aktuálním stavu pitné vody, ale rozesílala i mapu znečištěných oblastí či umístění cisteren s pitnou vodou. Včasné informování občanů v krizové události pomáhá ochraňovat zdraví občanů, eliminuje paniku a zlepšuje vztahy samospráv a jejich obyvatel. Karlštejnu se tato komunikace povedla na jedničku!

Za včasné a podrobné informování svých občanů udělujeme Karlštejnu kredit na SMS hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč.


TIP PRO SAMOSPRÁVY: Zapojte se do SDVO – Sytém digitálního varování občanů

Digitální komunikace představuje nejefektivnější doplňkový způsob komunikace v případě krize. Mobilní Rozhlas a aplikace Záchranka spojily síly a vytvořily Systém digitálního varování občanů, který umožňuje doručit varovnou zprávu okamžitě a to až 1,5 milionům občanům po celé ČR. Prohlédněte si, jak systém funguje a jak může v případě krize pomoci i vašemu městu či obci!


Vítěz v řešení občanských podnětů: Orlová

Jen v listopadu se Orlové z celkových 40 nahlášených podnětů podařilo městu vyřešit polovinu podnětů a další polovinu aktivně předat příslušným úřadům. Většinu hlášení tradičně tvořily černé skládky, drobný nepořádek a autovraky. Velký podíl hlášení zároveň představovaly poškozené komunikace a vyvrácené značky.

Za skvělou práci s podněty i angažovanost svých občanů od nás Orlová získává kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 


Související

Kontaktujte nás!