Které obce a města v dubnu zabodovaly v komunikaci se svými občany?

4. května 2020

Už více než 800 českých samospráv se svými občany komunikuje moderně přes Mobilní Rozhlas. Kvůli koronavirové krizi za sebou mají města a obce velmi hektické týdny, kdy měly plné práce s informováním svých občanů. ? Za ukázkovou komunikaci v dubnu oceňujeme Prahu 3, Hanušovice, Vsetín a Kolín.


1. místo: Praha 3

První místo udělujeme Praze 3 za perfektní krizovou komunikaci se svými občany. Praha 3 ve svých newsletterech i zprávách do aplikace informovala své občany o rozdávání roušek a dezinfekcí, zavedení krizového centra, platnosti parkovacích zón a otevírání institucí. Navíc podpořila místní podniky, kterým zdarma rozdávala roušky, rozprašovač a dezifenkci. Vedení města vypracovalo seznam otevřených gastroprovozoven s výdejním okýnkem nebo možností rozvozu, což ocenili jak občané, tak otevřené restaurace. Nechyběly ani pozvánky na kulturní akce pro dobrou náladu, které vedení Prahy 3 pro své občany organizuje.

Za skvělou komunikaci odměňujeme Prahu 3 kreditem na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 



2. místo: Hanušovice

Druhé místo si zasloužila obec Hanušovice a to rovněž za skvělou komunikaci se svými občany. Starosta Hanušovic svým občanům posílá velmi hezky napsané e-maily a zprávy do aplikace, ať už se jedná o aktuality ohledně koronaviru, běžné informace jako jsou zápisy do škol nebo například srdečné přání k Velikonocím. Zprávy z Hanušovic je radost číst, přesvědčte se sami v archivu komunikace Hanušovic.

Za kvalitní komunikaci nejen v době krize udělujeme Hanušovicím kredit 500 Kč na SMS a hlasové zprávy.



3. místo: Vsetín

Město Vsetín v dubnu připravovalo participativní rozpočet, v rámci kterého budou moct obyvatelé města rozhodnout, do jakých projektů chtějí investovat část veřejného rozpočtu. Samospráva Vsetína se rozhodla spustit hlasování o samotném názvu participativního rozpočtu v rámci ankety Mobilního Rozhlasu a propagovat tak tento projekt už v samotném začátku. Za zapojení svých občanů do dění města si Vsetín v dubnu odnáší 3. místo.

Za pravidelnou komunikaci i propagaci participativního rozpočtu udělujeme Vsetínu kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč.



Vítěz v řešení občanských podnětů: Kolín

Vítězem občanských podnětů se v dubnu stalo město Kolín. Z celkových 306 podnětů, které Kolíňané nahlásili od začátku letošního roku, zvládla samospráva začít řešit nebo vyřešit 296 podnětů. Mezi nejčastější podněty patřily drobný nepořádek, poškozené chodníky a závady na veřejné zeleni.

Za skvělou práci s občanskými podněty udělujeme městu Kolín kredit 500 Kč na SMS a hlasové zprávy.




Související

Kontaktujte nás!