Vyhlášení vítězů ve SMART komunikaci samospráv za květen

9. června 2020

Už více než 800 českých samospráv se svými občany komunikuje moderně přes Mobilní Rozhlas. Koronavirová krize se (doufejme) blíží ke konci, a tak se vedení samospráv i občané vracejí do běžného života, ve kterém má však chytrá obecní komunikace své pevné místo. Za ukázkovou komunikaci v květnu odměňujeme Mariánské Lázně, Zábřeh, Rájec-Jestřebí a Jesenice u Prahy. Co se těmto samosprávám podařilo?


1. místo: Mariánské Lázně

První místo udělujeme městu Mariánské Lázně za příkladnou komunikaci nejen v období koronaviru. Občané Mariánských Lázní jsou pravidelně informovaní o aktuálním dění prostřednictvím atraktivních e-mailů a zpráv v aplikaci. V květnu to byly povzbudivé zprávy o vyléčených pacientech a poklesu počtu nakažených koronavirem, pochvala personálu domova seniorů, kde nebyl nikdo nakažený či ubezpečení o stabilní situaci v městské nemocnici, která pečovala o pacienty nakaženými koronavirem. Kromě toho vedení města informovalo občany o rozvolňování opatřeních a aktivně řešilo také podněty a závady nahlášené občany přes aplikaci Mobilní Rozhlas. Přístup vedení města k občanům je opravdu ukázkový, místní v květnu dostali pozvání na kávu se starostou Ing. Martinem Kalinou. 🙂

Na konci měsíce pak město zveřejnilo krátké video, ve kterém shrnulo své aktivity v krizové situaci a nezapomnělo poděkovat záchranným složkám a všem, kteří pomáhali:

Video o aktivitách Mariánských Lázních v koronavirové krizi

Za vydařenou komunikaci v květnu odměňujeme Mariánské Lázně kreditem na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 



2. místo: Zábřeh

Druhým místem odměňujeme město Zábřeh a to za skvělou komunikaci po celý měsíc květen. V přehledně připravených e-mailech i zprávách v aplikaci město informovalo své občany o otevření knihovny a infocentra, rozvolňování bezpečnostních opatření i o blokovém čištění. V Zábřeze rovněž využili Mobilní Rozhlas k hledání pohřešovaného čtrnáctiletého chlapce. Prostřednictvím sms, zprávy do aplikace i newsletteru samospráva rozeslala informace poskytnuté Policií ČR a efektivně tak rozšířila důležitou zprávu s prosbou o pomoc.

Chlapce se naštěstí podařilo najít a my k dobrému konci připojujeme ocenění Zábřehu kreditem 500 Kč na SMS a hlasové zprávy.


3. místo: Rájec-Jestřebí

I malé město může komunikovat ve velkém stylu! Příkladem za všechny je moravské městečko Rájec-Jestřebí, které je označováno jako Severní brána Moravského krasu. Rájec-Jestřebí získává 3. místo za pravidelné informování svých občanů prostřednictvím e-mailů a zpráv v aplikaci o uvolňujících se opatřeních, povinnostech nošení roušky, změnách ordinačních hodin u místní lékařky a přerušení dodávek vody. Město prostřednictvím Mobilního Rozhlasu také například hledalo majitele ztraceného pejska.

Za výbornou komunikaci udělujeme městu Rájec-Jestřebí kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč.


Vítěz v řešení podnětů od občanů: Valašské Meziříčí

Květnovým vítězem se stalo Valašské Meziříčí, které zvládlo vyřešit 14 ze 14 nahlášených podnětů. Mezi nejčastější podněty patřil drobný nepořádek, odstavené autovraky a závady na veřejné zeleni.

Za skvělou práci se systémem na správu občanských podnětů udělujeme městu kredit 500 Kč.


Sekce Podněty od občanů v administraci Mobilní Rozhlas


Související

Kontaktujte nás!