Které obce a města v září zabodovaly v komunikaci se svými občany?

10. října 2019

Už více než 500 českých samospráv se svými občany komunikuje moderně přes Mobilní Rozhlas. Nesmírně nás těší, že města a obce po celé ČR začínají chápat důležitost chytré komunikace a zapojují své občany do dění. Ještě víc nás ale těší sledovat konkrétní případy, kdy samosprávy využívají Mobilní Rozhlas pro dobrou věc a zlepšují tak životy lidí. Proto jsme se rozhodli každý měsíc vyhlásit 4 samosprávy, které se systémem ukázkově pracují a inspirovat ostatní.


1. místo: Bílina

První místo za komunikaci v září získává město Bílina. Přestože zde Mobilní Rozhlas funguje teprve druhý měsíc, město s naším systémem pracuje ukázkově. Za zmínku stojí proaktivní přístup v získávání SMART kontaktů – město oslovilo uživatele aplikace Mobilní Rozhlas / Zlepšeme Česko s výzvou k registraci telefonního čísla. Nechybělo vysvětlení, že SMS je nejlepší způsob, jak se k občanům včas dostanou informace v krizových situacích. Dále město využilo Mobilní Rozhlas při hledání pohřešovaného seniora.

Za výborný start odměňujeme Bílinu kreditem na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 

Administrace Mobilního Rozhlasu – tvorba push notifikace

2. místo: Havlíčkova Borová

Havlíčkova Borová si za komunikaci v září odnáší 2. místo. Od července, kdy byl zaveden Mobilní Rozhlas, se podařilo získat kontakty na 30 % obyvatel. Oceňujeme výbornou práci se skupinami, kterým městys odesílá různé druhy informací podle zájmů obyvatel (př. krizové informace, kultura, senioři, muzeum/knihovna, příležitostný prodej, Borovské listy). Městys je aktivní v informování svých obyvatel a ti se tak dozvídají napříkad o výlovu nebo prodeji ryb, promítání filmů na úřadě, fotbalových zápasech i dalších událostech. Nezapomíná se ani na seniory, kteří přes Mobilní Rozhlas dostávají pozvánky na tvořivé dílny. 


Havlíčkova Borová od nás získává kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč.

Náhled administrace Mobilní Rozhlas – skupiny

TIP PRO SAMOSPRÁVY: Zapojte školy a spolky do chytré komunikace

Jen dobře informovaný rodič může ocenit práci učitelů i trenérů. Zajistěte nejmodernější systém komunikace také pro vaše školy, školky či spolky.

Jaké jsou ohlasy zřizovatelů, učitelů i rodičů? Pusťte si video o přínosech Mobilního Rozhlasu ve školkách:


3. místo: Vítkov

Třetí místo za komunikaci získává Vítkov. Město využilo anketu Mobilního Rozhlasu v rámci veřejného fóra Zdravého města Vítkova. Obyvatelé mohou v anketě hlasovat o tom, kterou z 10 navrhovaných změn, revitalizací nebo oprav ve městě chtějí realizovat. Ankety využívají také spolky, v místní knihovně pomocí ankety zjišťovali, jaké téma cestovatelské besedy lidi nejvíce zajímá. Zapojení obyvatel do rozhodování zvyšuje jejich angažovanost a spokojenost.

Vítkovu připisujeme kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 


Vítěz v řešení občanských podnětů: Most

Kromě toho, že se Mostu po zavedení Mobilního Rozhlasu podařilo za měsíc získat téměř 2 000 kontaktů na své obyvatele, vynikl také v řešení občanských podnětů. Ze 45 nahlášených podnětů se Mostu podařilo vyřešit neuvěřitelných 40, úspěšnost se tedy blíží k 90 %. Gratulujeme!

Město Most od nás získává kredit na SMS a hlasové zprávy v hodnotě 500 Kč. 


Sekce Podněty od občanů

Související

Kontaktujte nás!