Krajskelisty: Díky Mobilnímu rozhlasu umíme najít ztraceného psa do třiceti minut, říká starostka Popůvek Miluše Červená

18. ledna 2019

Obec Popůvky nedaleko Brna čítá celkem 1200 obyvatel, není to mnoho, přesto se pro ně komunikační nástroj Mobilní rozhlas stal obrovskou službou a pomocníkem. Pokryl už více než 52 % obyvatel a zhruba 95% domácností obce. Je jim totiž k službám v mnoha situacích a nápomocný nejen v oblasti ztracených zvířat, ale třeba i lidí.

Starostka obce Popůvky Miluše Červená využívá Mobilní rozhlas pro služby obyvatel již tři roky a jak sama řekla, že to pro ně obrovská služba a způsob pro snadnou a efektivní komunikace mezi obcí a lidmi žijící v ní. „Nejprve jsme se obávali, jestli pro nás nebude technologie Mobilního rozhlasu zbytečná, jsme přeci jen malá obec, ale tyto myšlenky byly zbytečné. Využíváme ji s radostí a je to perfektní nástroj pro nás pro všechny,“ říká s nadšením paní starostka.

O patnáct minut později jsme předávali psa majiteli

Obec Popůvky využila Mobilního rozhlasu nejen k informování o plánovaných akcích, ale také je využívá v případech, kdy se někomu ztratí třeba pes. „Byli jsme informováni o tom, že se ztratila border kolie, pomocí Mobilního rozhlasu a formou sms jsme rozeslali tuto informaci všem obyvatelům. O patnáct minut později jsme předávali psa majiteli. A takových případů tu máme více,“ říká Miluše Červená. V obci díky němu našli také ztraceného chlapce nebo pána s Alzheimerovou chorobou.

Přečíst celý článek


Související

Kontaktujte nás!