iDNES.cz: Místo hlášení veřejného rozhlasu dostanou lidé SMS do chytrého mobilu

1. listopadu 2017

Od prvního listopadu začne v Chodově na Sokolovsku fungovat aplikace pro chytré telefony Mobilní Rozhlas. Jejím úkolem je podávat obyvatelům informace, které dříve zajišťoval místní veřejný rozhlas.

„Hoří bývalá pekárna, dvě blízké ulice jsou uzavřeny, objížďka je vedená těmito ulicemi.“ Tak mohla podle starosty Patrika Pizingera vypadat SMS zpráva, když před nedávnem v Chodově hořela budova Pekosy.

Právě Chodov je jedním z dalších měst v regionu, kde si pořídili Mobilní rozhlas.

„Využíváme našeho zpravodaje, internetové stránky města a také Facebook. Toto je jen doplnění našich možností, jak komunikovat s občany,“ uvedl mluvčí města Martin Polák. Za částku 30 tisíc korun ročně může vedení města nabídnout přihlášeným občanům aktuální informace z města, kultury nebo při potížích.

„Lidé jen vyplní, ve které ulici bydlí. Nikam ty informace prodávat nebudeme, jde o to, abychom mohli cíleně napsat například to, že v Karlovarské ulici nepůjde elektřina. Každé jaro organizujeme pravidelné blokové čištění ulic a rok co rok musíme nechat odtáhnout okolo stovky aut. Nyní jen večer i ráno před úklidem lidem pošleme upozornění,“ dodal starosta s tím, že současné komunikační kanály města nezmizí, jen se začnou doplňovat.


Související

Kontaktujte nás!