Deník.cz: Černé skládky nebo zatoulaní psi. Problémy oznámíte úřadům přes mobil

28. ledna 2019

Ústecký kraj – Lidé mohou upozornit na nedostatky pomocí aplikace Zlepšeme Česko.

Nepořádek, černé skládky, hlášení ztrát a nálezů, pomoc při hledání ztracených lidí nebo záchrana zatoulaných psů a domácích mazlíčků. To všechno jsou věci, na které teď některé radnice díky nové aplikaci s celorepublikovým dosahem Zlepšeme Česko prakticky okamžitě upozorní obyvatelé měst. Novinku mohou využívat lidé v Litvínově, když si aplikaci stáhnou do mobilního telefonu.

Zlepšeme Česko je dva roky vyvíjená a zmodernizovaná verze původní aplikace Lepší místo. Podle litvínovské starostky Kamily Bláhové je to jeden z výborných nástrojů, jak být blíže lidem, lépe a rychle s nimi komunikovat. „Služby aplikace jsme se rozhodli využívat, protože v ní vidíme modernější a rychlou spojku mezi námi a našimi spoluobčany,“ řekla Bláhová.

Dodala, že v ní vidí výborný nástroj, prostřednictvím kterého mohou lidé dát vědět o problémech v jejich nejbližším okolí. „A to navíc hrozně jednoduše a pohodlně, bez ztráty více než pár okamžiků jejich drahocenného času. O zbytek se pak už postaráme my,“ prohlásila starostka.

Fotka až k úředníkovi

Jak na to? Stačí si stáhnout aplikaci do mobilního telefonu a pak už jen narazit na problém, pořídit fotografii a krátce ji popsat. Software místo automaticky lokalizuje a podnět ke zlepšení putuje ke kompetentním úředníkům, kteří jej pak začnou řešit. Program disponuje obousměrnou komunikací. Stav řešení, který je průběžně aktualizován, mohou lidé sledovat přímo v telefonu. A nejen to. Díky aplikaci je možné například upozornit na to, že se někomu zaběhl čtyřnohý miláček.

Přečícst celý článek



Související

Kontaktujte nás!