CZECHCRUNCH: Chytré obecní komunikaci se v Česku daří. Mobilní Rozhlas loni získal přes 170 nových měst a zasahuje přes 2 miliony lidí

24. ledna 2020

Veřejné dění začíná zajímat stále větší počet obyvatel jednotlivých obcí. Ti mohou získávat potřebné informace hned několika způsoby, buď přímo na zasedání zastupitelstva obce, na úředních deskách, které naleznou fyzicky na daném místě v obci, případně v její online verzi na webu, prostřednictvím rozhlasu či tištěných zpravodajů. Stále populárnější se však stávají i nástroje chytré komunikace a participace, mezi které patří Mobilní rozhlas.

Jeho služby jen za loňský rok začalo využívat 171 nových měst a obcí a 100 tisíc nových uživatelů, kulminovaný dosah služby je přes dva miliony osob a platí tak za největší tuzemskou platformu pro chytrou obecní komunikaci. Samosprávy díky ní mohou v reálném čase komunikovat se svými obyvateli prostřednictvím aplikace, ale i SMS zpráv a e-mailů. V praxi to znamená, že je obyvatel využívající této služby okamžitě informován, pokud dojde k výpadku elektřiny nebo požáru.

„Díky chytré komunikaci mají starostové šanci komunikovat s každým občanem, kdykoli a kdekoli, ať je to dospívající školák, maminka na mateřské, člověk pracující mimo obec nebo slabozraký senior. Jedná se o nejekonomičtější a zároveň nejefektivnější kanál současnosti, který je vhodným doplňkem amplionů a společně dokáží pokrýt potřebu celé obce a jejich obyvatel,“ vysvětluje Ondřej Švrček, spoluzakladatel Mobilního rozhlasu.


Související

Kontaktujte nás!