Češi mají první chytrou municipalitní síť pro samosprávy a občany

20. ledna 2020
MUNIPOLIS

Všechny důležité informace z dění v obcích přehledně na jednom místě. Tak by se dala popsat novinka Mobilního Rozhlasu, který v ČR využívá už více než 550 samospráv a přes čtvrt milionu obyvatel. Po roce a půl vývoje představil český lídr v chytré obecní komunikaci další novinku – platformu Můj Mobilní Rozhlas, jejíž cílem je posunout komunikaci samospráv s občany na další úroveň. Jaké jsou hlavní funkce chytré municipalitní sítě?


Chytrá nástěnka 

Můj Mobilní Rozhlas na své “chytré nástěnce” přehledně zobrazuje všechny informace, které samosprávy zasílají svým občanům prostřednictvím SMS, e-mailů nebo zpráv do aplikace. Nechybí také aktuality z obecních webů zobrazované přes RSS kanál. Uživatelé mohou zprávy jednoduše filtrovat podle typu sdělení, oblíbené příspěvky označovat jako přínosné a dále sdílet na Facebooku. Chytrá nástěnka zobrazuje také vyřešené podněty od občanů a její součástí budou v budoucnu například i elektronické verze obecních zpravodajů. 


Registrace občanů do Mobilního Rozhlasu 

Můj Mobilní Rozhlas slouží jak pro registraci nových uživatelů, tak pro přihlašování občanů, kteří se do Mobilního Rozhlasu v minulosti zaregistrovali. Uživatelé si ve svém účtu mohou nastavit, jaké konkrétní druhy informací chtějí dostávat ze samospráv zapojených do Mobilního Rozhlasu. Vybrané informace jim následně budou chodit prostřednictvím SMS, e-mailů a zpráv do aplikace. Nevidomí a slabozrací občané se mohou přihlásit k odběru informací prostřednictvím unikátních hlasových zpráv. Velkým přínosem pro občany je možnost odběru informací z více měst a obcí. Ocení to hlavně lidé, kteří pracují nebo vlastní nemovitost v jiném místě, než ve kterém bydlí. Kromě informací ze samospráv lze odebírat informace také z institucí jako jsou školy, školy a spolky. 


Profily samospráv

Další novinkou, kterou ocení zástupci samospráv i občané, jsou profily měst a obcí. Ty nabídnou základní informace o samosprávě včetně kontaktů a odkazu na oficiální web, ale například také tipy na výlety v okolí, kulturní události a další užitečné informace. „Platformou Můj Mobilní Rozhlas jsme vytvořili přehled informací z obecního života, který obcím pomůže sjednotit komunikaci do jednotného kanálu. Rozhodně nechceme konkurovat obecním webům, naopak se snažíme vybrané informace z nich přenést do interaktivního prostředí k co největšímu počtu příjemců a podporovat jejich návštěvnost,“ uvádí autor projektu Mgr. Ondřej Švrček.




Související

Kontaktujte nás!