BrněnskoDnes.cz: Chytrou obecní komunikaci přijímá již každý 14. občan v ČR

29. listopadu 2017

BRNO – Česká republika je pravděpodobně nejen v rámci EU, ale i na celém světě státem, který nejrychleji zavádí chytrou komunikaci s občany. V současné době ji využívá zhruba desetina měst a obcí a podle Asociace moderně komunikujících občanů a starostů bude v roce 2018 toto číslo dále skokově růst, protože občané o chytrou komunikaci mají zájem.

Komunikace se stejně jako celý náš svět vyvíjí a systémy, které stačily před 10 lety, dnes nefungují. Už v roce 2014 konstatovala souhrnná zpráva Evropského parlamentu, analyzující chytrá města napříč sedmadvacítkou, že zejména pro středoevropské státy by zavedení prvků SMART city a SMART komunikace mohlo znamenat zásadní milník v ekonomickém rozvoji i zvýšení kvality života v obcích. 

Občanům dnes už nestačí informování za pomoci tradičních komunikačních prostředků jako obecního měsíčníku nebo úřední desky. Informace jsou tím lákavější, čím jsou aktuálnější. Přímá komunikace do mobilů či e-mailů občanů tak přináší jasné výhody. Zprávy dostanou okamžitě, ať už se nacházejí kdekoliv. Jde přitom pouze o relevantní informace s možností zpětné vazby. Vše je jasně měřitelné a cílení zpráv je přizpůsobeno každému občanovi zvlášť.


Související

Kontaktujte nás!