Bonus za 20 % zaregistrovaných občanů během 2 měsíců získalo již 7 obcí

30. listopadu 2016

Znovu se ukázalo, že zaregistrovat 20 % občanů za 2 měsíce je velmi jednoduché a naše komunikační expertka tento měsíc již sedmi obcím poslala slíbený bonus – 3 měsíce využívání Mobilního rozhlasu ZDARMA! Pokud se chcete také připojit k obcím, které registrují občany po stovkách přečtěte si v tomto článku, jak na to.

pokryti-nasich-obci-a-registrovanych-obcanu-se-zvysujePočet registrací je přímo úměrný aktivitě zastupitelů

V obcích, které zaregistrovali 20 % občanů a více se znovu potvrdilo, že čím aktivnější jsou samotní zastupitelé, tím rychleji se zaregistruje maximální počet občanů. Úspěšné obce využívají všechny námi připravené materiály, aby zavedení Mobilního rozhlasu mělo co největší dopad. Vylepují letáky na samoobsluhy, na poštu a na městský úřad, postují status na obecní Facebook a samozřejmě na web. Ještě větší úspěch ale mívají hromadné akce, kdy se sejde velké množství občanů na jednom místě. Obce doporučují využít například volby, poplatky za popelnice, za psy nebo obecní slavnost k představení Mobilního rozhlasu a vyplnění registračních letáků.

MR_registracni_obec_historie_v3Registrace je v zájmu občanů – nejedná se o reklamu ani obtěžování

Někteří starostové a zastupitelé se zdráhají občanům registraci připomínat, protože mají pocit, že občané to budou brát jako reklamu nebo narušování soukromí pomocí plošných automatických notifikací. To ale vůbec není ten případ. Mobilní rozhlas zavádíte právě kvůli občanům a jejich informovanosti. Reakce na novou službu jsou tedy veskrze pozitivní a zastupitelé jsou často naopak oceňováni za to, že službu zavedli. Mobilní rozhlas se s obchodními nabídkami nedá vůbec srovnávat z několika důvodů. Občané dávají souhlas s využitím jejich kontaktních údajů jen za účelem informování a jejich údaje se nepředávají 3. stranám. Mohou si navíc sami zvolit, o jaký typ zpráv mají zájem a sami tedy korigovat počet informací od obce. Nejdůležitější ale je, že každá zpráva od obce může občanům ušetřit řadu starostí a v krizi dokonce zachránit jejich majetek i životy.

adresar-v-adminu-mobilniho-rozhlasu

U 20 % nekončíme, některé obce mají i 80 % zaregistrovaných občanů

Gratulujeme obcím, které v takto krátkém čase získaly kontakty na 20 % svých občanů. Zaregistrovat pětinu svých obyvatel ale není konečná meta, některé z našich obcí mají až 80 % kontaktů. Část z tohoto počtu se zaregistruje sama na základě doporučení od sousedů a známých. Ostatní občané ale pravděpodobně budou potřebovat registraci připomenout. Jednou za čas proto do zpravodaje nebo na web publikujte připomenutí registrace nebo příklady praktického využití Mobilního rozhlasu. Procento zaregistrovaných občanů tak plynule poroste a stejně tak efektivita obecní komunikace. Kontakty obcím zůstanou do budoucna jako základ efektivní a přímé komunikace, která bude jistě středem každého moderního komunikačního systému.


Související

Kontaktujte nás!