Blesk.cz: V Holešovicích se vyčistila „stezka hrůzy“ u Vltavy. Lidé se tam báli chodit

20. prosince 2018

„V noci jen ve dvou a na koních.“ Také touto větou komentovali v minulosti lidé na sociálních sítích situaci kolem zarostlé stezky pro pěší mezi ulicemi Komunardů a Na Maninách u Vltavy v Praze 7. Radnice nechala toto místo vyčistit, aby lokalita nepůsobila neudržovaným dojmem. Zdali to postačí k tomu, aby se chodci hlavně za tmy cítili na místě bezpečněji, ukáže až praxe.

Stezka pro pěší podél nábřeží v Holešovicích vede od tržnice směrem k ulici Na Maninách. Radnice Prahy 7 zareagovala na podněty, podle kterých se na místě nacházel nepořádek. Díky upozornění obyvatelů se situaci věnoval radní městské části Jiří Knitl (Praha 7 Sobě), který oznámil realizaci generálního úklidu v této lokalitě.

Místní úřad zároveň vybízí obyvatele, aby upozorňovali i na další nedostatky ve veřejném prostoru Prahy 7. Sloužit k tomu má zejména nově využívaná aplikace „Zlepšeme Česko“, se kterou radnice zahájila spolupráci. Podle úřadu jde v tomto případě o nejrychlejší možnou komunikaci s místními obyvateli, kteří se zároveň mohou dostat k informacím o konkrétním řešení daného problému.

Přejít na článek


Související

Kontaktujte nás!